Dragon Sushi

Dragon Sushi

dragonsushi
Bizim haqqımızda
http://supermarket.az/wp-content/uploads/2024/01/dragonsushi.az_.jpg

Dragon Sushi

Suşinin yaranma tarixi, qaynadılmış düyünü balığın hazırlanması və  konservləşdirilməsi  üçün tətbiq edilməyə başlanan Cənubi Asiyada başlanıb. Təmizlənmiş və  iri tikələrə doğranılmış balığın üzərinə duz səpib düyü ilə qatışdırılırdı, daha sonra bir neçə gündən  keçdikdə, qapaq ilə əvəz olunan daş presi altına qoyulurdu. Bir ən ay ərzində  düyü və  balığın süd turşusunun fermentasiya prosesi gedirdi, ki, bunun sayəsində balıq bir il  ərzində  istifadəyə yararlı  qalırdı. Xoşagəlməz qoxulu kleyvari kütləyə dönən düyü atılırdı və ya yeni balıq partiyasının hazırlanması üçün istifadə olunurdu. Təxminən VII əsrdə, balığın bu konservasiya üsulu Çin və Tailandan Yaponiyaya keçərək orada yayılmışdır.

Turşudulmuş və marinada qoyulmuş balığın  yeməkdə  istifadə edilməsi ənənəsi Cənubi Asiya ölkələrinə bizim günlərədək gəlib çıxıb. Suşini əks etdirən çin heroqlifi   “marinə edilmiş” balıq mənasını  daıyır. Lakin belə hazırlama ənənəsi Çinin özündə artıq itirilib. Hazırda, Yaponiyada bu üsulla “naredzusi”ni (suşinin ilk növü)  hazırlayırlar.

Bizimlə əlagə

 

Müştəri Xidmətləri 11:00-dan 21:00-a qədər

+994505299925
+994555299925

dragonsushi@mail.ru
http://dragonsushi.az/
Xəritədə göstər
http://supermarket.az/wp-content/uploads/2023/11/footer.jpg